Voedinglijst - Basislijst 2

10-08-2014 18:17

Ontbijt (8:30)
2 of 3 boterhammen met boter (3 x boter = 15 gram)
Kaas
Vleeswaren
Zoet

1 glas melk of karnemelk
1 a 2 kopjes thee/koffie

Tussendoortje (10.30)
1 a 2 kopjes thee met een koekje (variërend van biscuit tot gevulde koek)

Lunch (13.00)
3 boterhammen met boter (3 x boter = 15 gram)
Kaas
Vleeswaren
Zoet

1 glas melk of karnemelk

Tussendoortje (15.30)
1 a 2 kopjes thee met een koekje
1 stuk Fruit

Warme maaltijd (18.00)
(1 kop soep/rauwkost )
1 portie aardappelen/pasta/rijst/patat/puree (ongeveer 4 aardappels ter grootte van een ei óf 4 opscheplepels rijst, pasta of puree)
1 portie groente (200 gram of 3 opscheplepels)
1 portie vlees(/vervanger)
1 portie jus of saus

NB!!Wissel dit af met éénpansgerechten, zoals pasta, bami, chicken tonight, wraps, roti, nasi e.d.

1 toetje (variërend van yoghurt tot chocolademousse met slagroom)
1 a 2 water

Tussendoortje (20.00)
1 a 2 kopjes thee/koffie met een evergreen/plak ontbijtkoek

Tussendoortje (22.00)
1 stuk fruit
1 a 2 kopjes thee, water, sap of fris

Variaties wat betreft de warme maaltijd:
macaroni/bami/nasi (450 gram) = 8 aardappellepels
stampot/ovenschotel (450-500 gram) = 5 aardappellepels
soep als maaltijd = 2 diepe borden of 1 bord met daarnaast twee boterhammen

In plaats van 200 gram aardappelen kun je ook nemen:
- 200 gram puree (4 aardappellepels)
- 150 gram rijst (3 aardappellepels)
- patat 150 gram (3 aardappellepels)
- pasta 200 gram (4 aardappellepels)
- aardappelkroketjes (vijf stuks)